Blogg

VINN EN CYKEL!

Just nu kanske du står i vår monter på Svenska Cykelmässan i Göteborg, eller så har du precis upptäckt att vi är här via dina flöden. Mellan 3-5 mars 10.00-18.00 (10.00-17.00 på söndag) finns vi på plats på mässan med våra urbana cyklar, kom förbi och säg hej om du inte redan är här 🙂

För att vinna din urbana favorit behöver du…

… följa @monarkcyklar på Instagram, tagga en vän i kommentarsfältet på tävlingsinlägget tillsammans med en fin motivering.

Publicerad 03/03/2017 i Event, Tävling

Ett sommaräventyr för att uppmärksamma Alzheimers sjukdom

När Teres Arvidssons pappa gick bort i Alzheimers sjukdom förra året lovade hon sig själv att leva för honom och att göra allt för att uppmärksamma Alzheimerfonden. När också hennes morbror Willy insjuknande bestämde sig Teres för hedra de två familjemedlemmarna på morbrorns gamle älskade tandemcykel som han varsamt tagit hand om i alla år.

Publicerad 20/10/2016 i Cykelhistorier

Ahoy, Sailorboy!

Långt borta i mörkret syns ljuset från en fyr som anstränger sig för att hålla lågan vid liv i den hårda stormen. Regnet rinner ner från den redan genomblöta mössan och sjömannen vänder sig om mot besättningen. De kämpar för att hålla kursen genom ovädret, men det är inte långt kvar nu, den långa resan närmar sig sitt slut.

Fartyget lägger till i hamnen och plötsligt avtar ovädret. Sjömannen tar av sig mössan, vrider ur den och placerar den på huvudet igen. Han lyfter upp sin cykel på axeln som stått i säkert förvar under däck, kliver över landgången och ställer den på hamnens våta asfalt. Lungorna fylls av den kyliga kustluften, frisk men mild. Varberg, äntligen!

Publicerad 11/10/2016 i Nyheter

Snygg och hjälmvänlig frisyr!

Hjälmfrisyr behöver inte vara så farligt som det låter, tvärtom! Med Kajsas stiltips fixar du lätt en snygg frisyr som passar suveränt till skola/jobb OCH under hjälmen, utan att det ser platt och tråkigt ut är du kommer fram.

hjälmfrisyr_2

Publicerad 13/06/2016 i Cykelstil, DIY

Tudo Bem Rio! – Monark tar klivet över Atlanten

Vilken cool cykel, modellen sa WOW och ville behålla den…
Det är inte bara hög kvalitet som lockar här utan minst lika mycket den coola design som Lisa-Stina Pettersson givit denna pärla. Temat Rio är tydligt med fjäderskrud, exotiska fåglar och palmblad. Vi fotade på stranden i Askim, vi valde en kall med solig dag för att få stranden för oss själva. Solen anlände och vi fyllde bilen med cykel, modell och props och åkte till location Askim strand. Utan sol och blå himmel, inget Rio…

Flaggor i sanden, fotboll på pakethållaren, ananaspicknick och en fjäderplym. På karnevalerna i Rio köper man en entrébiljett och man får en t-shirt som man klipper och stylar till sin egen. En röd t-shirt klipptes till i ändarna och knöts i midjan, tropiskt gröna Rio och vi var redo att fota, redo för karneval! Plymen hittade jag genom en god vän till mig som är proffsdansare, han visste var jag kunde hyra fjäderkreationen.

Vi fotade även gröna exotiska blad i studion. Stora palmblad, monstreablad och frukter mot gul bakgrund att kunna använda på lekfullt sätt i olika inslag i marknadsföringen.

Publicerad 27/05/2016 i Nyheter, Special

Karin tipsar – Enkel hemmagjord glass!

Värmen har tagit oss med storm och utomhus-häng i solen känns mer lockande än någonsin! Varför inte ta en cykeltur i helgen till din favoritplats med picknick i cykelkorgen? Här kommer ett superenkelt och gott glassrecept för 2 personer, perfekt för picknick-filten:

Publicerad 13/05/2016 i DIY, Karin tipsar

Låt oss presentera: Karin Ice Cream!

 

Med jämna mellanrum görs Monarks äldsta och mest klassiska ramtyp Karin om i en ny specialmodell. Denna vår med ett riktigt glassigt tema. Låt oss presentera: Karin Ice Cream!

Monarks damcykel Karin är alltid en färgstark och inspirerande cykel. Inför varje ny specialmodell ligger en story om en ung och stark tjej till grund för designen. Förra året var Karin en hipp New York-tjej och i år är hon tillbaka på den svenska västkusten. Denna gång står Karin utan sommarjobb, men tar saken i egna händer och startar ett eget litet glasscafé. Cykeln är därför lackad i härligt läskande rosa och turkosa pastellfärger. Och som vanligt är designen den viktigaste delen i Karins nya skepnad.

Publicerad 21/03/2016 i Nyheter

Premiär för cykelnyheter på Sweden Bike mässan

18 – 20 mars är det dags för cykelälskare att träffas på Sweden Bike mässan i Stockholm. I vår monter Nr 8 råder premiäryta för Monarks nya ”limited edition” av den populära cykelklassikern Karin.

En iskall cykeldröm i pastell. Smaka på nya Karin i Monarks glasscafé och passa på att titta på några fler av Monarks nyheter.

Publicerad 04/03/2016 i Event, Nyheter
Cycleurope i Sverige