När Teres Arvidssons pappa gick bort i Alzheimers sjukdom förra året lovade hon sig själv att leva för honom och att göra allt för att uppmärksamma Alzheimerfonden. När också hennes morbror Willy insjuknande bestämde sig Teres för hedra de två familjemedlemmarna på morbrorns gamle älskade tandemcykel som han varsamt tagit hand om i alla år.

En sommarmorgon i augusti lämnar Monarkcykeln Järnvirke utanför Tvååker i Varbergs kommun, byn som varit cykelns hem i ca 70 år. Tillsammans med Teres och Erik Stenberg ger de sig ut på en cykelfärd med Skåne i sikte, med första stopp vid vackra Ätran! Vidare på färden besöker de frodiga Äppelgården utanför Falkenberg efter tips från Teres mor och vidare mot Halmstad för ett glasstop. Någon kilometer utanför Halmstad besöker Teres och Erik Observavtoriet i Tönnersa och noterar de oslagbara upplevelserna de får uppleva i cykelsadeln. Efter att ha besökt Sveriges längsta sandstrand ökar de tempot lite och hinner precis fram till perrongen i Båstad där tåget rullar in för att ta dem den sista biten hem.

Tillsammans cyklade Teres och Erik 10 mil på den tvåsitsiga Monarken och tog sig från Halland till Skåne. Ett cykeläventyr med syfte att uppmärksamma Alzheimerfondens viktiga arbete för att fler familjer ska få dela minnen med varandra.

Morbror Willy förlorade kampen mot Alzheimers sjukdom den 9/10. Teres har nu fått ärva morbrorns välbehållna cyklar från början av 1900-talet och bor numera i Vismarlöv i Skåne.

IMG_9600Teres, Erik och morbror Willys Monark Tandem vid Ätran.

IMG_9611Erik, Teres och morbror Willys Monark Tandem vid Äppelgården utanför Falkenberg.

IMG_9660Ett besök till Observavtoriet i Tönnersa.

IMG_9682Vackra vyer från cykelsadeln. Ett stopp på stranden.

IMG_9688Framme i Båstad precis lagom till tåget rullar in på perrongen

IMG_9691Morbror Willys fina cykelarv hemma hos Teres i Vismarlöv

IMG_9888Morbror Willys fina cykelarv hemma hos Teres i Vismarlöv