Med jämna mellanrum görs Monarks äldsta och mest klassiska ramtyp Karin om i en ny specialmodell. Denna vår med ett riktigt glassigt tema. Låt oss presentera: Karin Ice Cream!

Monarks damcykel Karin är alltid en färgstark och inspirerande cykel. Inför varje ny specialmodell ligger en story om en ung och stark tjej till grund för designen. Förra året var Karin en hipp New York-tjej och i år är hon tillbaka på den svenska västkusten. Denna gång står Karin utan sommarjobb, men tar saken i egna händer och startar ett eget litet glasscafé. Cykeln är därför lackad i härligt läskande rosa och turkosa pastellfärger. Och som vanligt är designen den viktigaste delen i Karins nya skepnad.

 – Vårens koncept för knyter an till den rådande DIY-trenden, som kräver händighet och en stor portion nyfikenhet. Karin kan precis som alla riktiga DIY-tjejer teckna, måla, snickra och hon har öga för detaljer. Hela cykeln blir därför till en rullande reklamskylt, komplett med glassmeny och flera roliga detaljer, säger Lisa-Stina Pettersson, produktdesigner på Monark.

Karins klassiska ramtyp, med ett så kallat hängmatteutseende, har funnits med i Monarks sortiment ända sedan 50-talet. Den är alltså en av Monarks äldsta modeller. Det var därför som den första begränsade upplagan av Karin, som gjordes 2009, fick en specialdesign med 50-tals tema och en tidstypisk pinuppa på sadeln. Sedan dess har Karin inspirerats av allt från både flygvärdinnor och trädgårdsmästare, till Indien och tatueringar.

– Vårt mål är att varje år göra en personlig cykel som sticker ut. Färger och teman är inspirerade av trender och platser men ska också vara fantasieggande. Årets glassiga variant kommer definitivt att sticka ut på cykelbanorna i vår – med eller utan fantasi, säger Johanna Smedberg, marknadschef på Monark.