Vi har en given gemensam nämnare med vår Karin-kompis ”Krickelin” – nämligen vår hemstad Varberg. En riktig sommar-pärla som lever upp under årets varmaste månader och en helt klockren stad att uppleva från cykeln. Vi har frågat Krickelin om hennes bästa sommartips i Varberg.

 ”Jag älskar Varberg. Och jag rekommenderar varmt att boka in ett stopp under årets semester. Och om du vill uppleva Varberg som en riktig Varbergare – Låna en stadcykel och upplev staden på två hjul – Varberg är en riktig cykelstad!” – Kristin ”Krickelin” Lagerqvist

 Så vad är det absolut bästa med Varberg, varför ska man ta ett stopp här?

 ”Egentligen är svaret väldigt enkelt – havet är det absolut bästa. Det finns en speciell frihet med att bara kunna rulla ner till havet. Sedan är det en härlig avslappnad känsla i Varberg som nästan känns lite osvensk – som bara måste upplevas ”

 

Krickelins 5 Varbergsfavoriter som du når med cykel

1. Damernas - Min absoluta favorit är damernas nere vid strandpromenaden, vid bryggan. Kanske inte under turistsäsong för då är det lite för mycket folk men under resten av året är det en fantastisk plats. Och lätt att rulla ner med cykeln!

2. Fästningen & Kallbadhuset – lite som landmärket för Varberg, men det är otroligt vackert!

3. Apelviken – Såklart på listan, men smyg gärna bort mot svartskär för en lite lugnare och härligare oas.

4. Strömma Farmlodge – För dig som kan tänka dig att trampa lite längre, ligger strömma farmlodge en bit in i land – en riktigt mysig plats för att umgås över en kopp café eller spana på unika små prylar.

5. KL CO och Brukstorget – Också såklart brukstorget en lördag förmiddag när allt är öppet, och då måste ni såklart trillar in hos mig och prova lite teer.