Blogg

Joakim designade sin elcykel i Elcykelstudion, idag fick han se den byggas!

Lagom till jul lanserade vi Monark Elcykelstudion där du kan designa din egen elcykel! För att fira in det ordentligt publicerade vi en tävling med väldigt enkla spelregler: Designa din elcykel, dela i ditt Facebookflöde med hashtagen #monarkelcykelstudion för att vara med och tävla om just den elcykeln. Och så många fina bidrag vi fick in! 

”Jag kikade efter en elcykel och mindes plötsligt att jag deltagit i tävlingen. När jag gick in på Facebook såg jag inlägget som precis publicerats med mitt namn! Jag kunde inte tro att det var sant!

Idag hade vi äran att få besök i fabriken av vinnaren, Joakim Nobelius, som fick följa sin cykel, från Elcykelstudion, till fabriken för att slutligen testcykla och ta hem sin vinst. Visst blev den fin?

Vill du också designa din egen elcykel? Kika in i Elcykelstudion!

Publicerad 15/01/2018 i Nyheter

25% tillbaka på din elcykel!

Nu är regeringens proposition om elcykelpremien fastslagen! Det innebär att privatpersoner över 18 år som köper en elcykel/elmoped får ett bidrag på 25 procent av elcykelns totala kostnad. Det handlar om ett bidrag per person. Bidraget ska gälla retroaktivt från och med den 20 september 2017. Du som köpt en elcykel från och med detta datum ska spara kvittot för att kunna ansöka om bidraget. På kvittot måste det framgå vilket fordon det gäller, genom till exempel ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.
Det kan dröja en bit in på våren innan man som privatperson kan räkna med att få en premie utbetald. Mer information om bidraget kommer att finnas närmare årsskiftet på Naturvårdsverkets hemsida.

Publicerad 14/12/2017 i Nyheter

Årets julklapp – Elcykeln

Elcykeln valdes i år helt rättvist till Årets julklapp i år. Den utvalda klappen ska representera samtiden, ett nyväckt intresse, samt vara en storsäljare enligt kriterierna från HUI Research som varje år utser årets julklapp.

– Frågan är om Årets julklapp någonsin varit lika glasklar? En bättre samtida pryl som faktiskt gör stor nytta och är rolig på samma gång får man leta efter, och vi ser ju på försäljningen vad som är på gång. Elcykeln är utan tvekan en game changer som kan ersätta andra transportsätt, exempelvis bilen, säger Johanna Smedberg, marknadschef för cykelmärket Monark

Det stora suget efter elcyklar har gett utrymme för nya koncept, och Monark lanserade därför nyligen Elcykelstudion.se. På sajten kan man få en egendesignad elcykel till en kostnad som kan vara lägre än ett pendlarkort. Man beställer online och hämtar sedan cykeln hos närmaste återförsäljare.

Valet av elcykel som Årets julklapp tycks även ha varit lätt för HUI Research:

– Elcykeln har just nu stark vind i ryggen. Klimatoro, hälsotrend och regeringens premie gör den till en given årets julklapp, säger Jonas Arnberg VD på HUI Research.

I motiveringen heter det:

Årets julklapp 2017 – elcykeln – speglar de svenska konsumenternas ökande klimatmedvetenhet, vilja att ta hand om sin hälsa samt att vara fri, flexibel och stundtals bekväm.

 Elcykeln har på kort tid gått från att vara en exklusiv vara till att nå en bred målgrupp. Människor ges möjlighet att enklare än tidigare susa förbi storstadens bilköer, bemästra småstadens backar, trotsa slätternas motvind eller ta ut hunden på långtur i skogen. Elcykeln är en detaljhandelsprodukt som har stor potential att på djupet förändra samhällets infrastruktur och människors beteenden.

Publicerad 21/11/2017 i Nyheter

I Elcykelstudion är ingen elcykel den andra lik – Designa och beställ online, hämta i butik

En egendesignad elcykel, skapad av dig online och handbyggd av passionerade cykelälskare i Varberg. Nu är det möjligt, med helt nya Elcykelstudion. Monark möter upp elcykeltrenden och gör det enklare och mer spännande än någonsin att köpa en elcykel.

Kliv in i vår Elcykelstudio och bli din egen cykeldesigner. Du skapar din drömcykel med personlig prägel online, på bara några klick.
Bygg en färgglad cykel som sticker ut, en stilren klassiker med retrostuk eller varför inte en pastelldröm. I Monarks Elcykelstudio kan cykelns design varieras i hela 1470 olika utföranden. Lägg till den egna dekalen och cykeln blir helt unik!

Under designprocessen kan du vrida och vända på cykeln och på så sätt få en tredimensionell upplevelse av din blivande elcykel. Du ser också hela tiden månadskostnaden för din blivande drömcykel på sajten.

När mästerverket är klart, betalar du och väljer i vilken cykelbutik du vill hämtar ut din unika elcykel några veckor senare.

Nyfiken? Kliv in i Elcykelstudion här

Publicerad 15/11/2017 i Nyheter

VINN EN CYKEL!

Just nu kanske du står i vår monter på Svenska Cykelmässan i Göteborg, eller så har du precis upptäckt att vi är här via dina flöden. Mellan 3-5 mars 10.00-18.00 (10.00-17.00 på söndag) finns vi på plats på mässan med våra urbana cyklar, kom förbi och säg hej om du inte redan är här 🙂

För att vinna din urbana favorit behöver du…

… följa @monarkcyklar på Instagram, tagga en vän i kommentarsfältet på tävlingsinlägget tillsammans med en fin motivering.

Publicerad 03/03/2017 i Event, Tävling

Ett sommaräventyr för att uppmärksamma Alzheimers sjukdom

När Teres Arvidssons pappa gick bort i Alzheimers sjukdom förra året lovade hon sig själv att leva för honom och att göra allt för att uppmärksamma Alzheimerfonden. När också hennes morbror Willy insjuknande bestämde sig Teres för hedra de två familjemedlemmarna på morbrorns gamle älskade tandemcykel som han varsamt tagit hand om i alla år.

Publicerad 20/10/2016 i Cykelhistorier

Ahoy, Sailorboy!

Långt borta i mörkret syns ljuset från en fyr som anstränger sig för att hålla lågan vid liv i den hårda stormen. Regnet rinner ner från den redan genomblöta mössan och sjömannen vänder sig om mot besättningen. De kämpar för att hålla kursen genom ovädret, men det är inte långt kvar nu, den långa resan närmar sig sitt slut.

Fartyget lägger till i hamnen och plötsligt avtar ovädret. Sjömannen tar av sig mössan, vrider ur den och placerar den på huvudet igen. Han lyfter upp sin cykel på axeln som stått i säkert förvar under däck, kliver över landgången och ställer den på hamnens våta asfalt. Lungorna fylls av den kyliga kustluften, frisk men mild. Varberg, äntligen!

Publicerad 11/10/2016 i Nyheter

Snygg och hjälmvänlig frisyr!

Hjälmfrisyr behöver inte vara så farligt som det låter, tvärtom! Med Kajsas stiltips fixar du lätt en snygg frisyr som passar suveränt till skola/jobb OCH under hjälmen, utan att det ser platt och tråkigt ut är du kommer fram.

hjälmfrisyr_2

Publicerad 13/06/2016 i Cykelstil, DIY

Tudo Bem Rio! – Monark tar klivet över Atlanten

Vilken cool cykel, modellen sa WOW och ville behålla den…
Det är inte bara hög kvalitet som lockar här utan minst lika mycket den coola design som Lisa-Stina Pettersson givit denna pärla. Temat Rio är tydligt med fjäderskrud, exotiska fåglar och palmblad. Vi fotade på stranden i Askim, vi valde en kall med solig dag för att få stranden för oss själva. Solen anlände och vi fyllde bilen med cykel, modell och props och åkte till location Askim strand. Utan sol och blå himmel, inget Rio…

Flaggor i sanden, fotboll på pakethållaren, ananaspicknick och en fjäderplym. På karnevalerna i Rio köper man en entrébiljett och man får en t-shirt som man klipper och stylar till sin egen. En röd t-shirt klipptes till i ändarna och knöts i midjan, tropiskt gröna Rio och vi var redo att fota, redo för karneval! Plymen hittade jag genom en god vän till mig som är proffsdansare, han visste var jag kunde hyra fjäderkreationen.

Vi fotade även gröna exotiska blad i studion. Stora palmblad, monstreablad och frukter mot gul bakgrund att kunna använda på lekfullt sätt i olika inslag i marknadsföringen.

Publicerad 27/05/2016 i Nyheter, Special

Karin tipsar – Enkel hemmagjord glass!

Värmen har tagit oss med storm och utomhus-häng i solen känns mer lockande än någonsin! Varför inte ta en cykeltur i helgen till din favoritplats med picknick i cykelkorgen? Här kommer ett superenkelt och gott glassrecept för 2 personer, perfekt för picknick-filten:

Publicerad 13/05/2016 i DIY, Karin tipsar
Cycleurope i Sverige