Herrcyklar

En herrcykel går utmärkt att cykla på oavsett om du är kille, tjej, man eller kvinna. Namnet på denna typ av cyklar har med ramens utformning att göra, snarare än vem den är ämnad för. Den diamantformade trekants-ramen är suverän när det gäller hållfasthet och förtjänar fortfarande sin plats i cykelsortimentet, även om tiderna då denna cykel endast var för herrar sedan länge är förbi. I vårt sortiment hittar du många klassiska herrcyklar och commuter med så kallad herr-ram att välja bland. Motsvarande modeller finns också med el, för dig som vill kunna cykla svettfritt till jobbet, skolan eller festen.

Vilken herrcykel passar dig?

Som nämnt erbjuder vi en rad olika herrcyklar i vårt sortiment med den traditionella herr-ramen. Vill du ha en stilsäker och klassisk cykel med retrokänsla ska du spana i vår commuter kollektion. Där hittar du löjligt snygga cyklar som direkt blir en förlängning av både din stil och identitet. Utöver våra commuter-varianter hittar du också ett par riktiga klassiker, en herrcykel som vi minns den, robust och rak i linjerna.

Vad behöver jag veta innan jag gör mitt köp?

Det du behöver veta för just herrcykel skiljer sig inte så mycket mot andra typer av cyklar men det är alltid bra att ställa dig följande frågor för att komma fram till ett bra beslut.

1. Vilken kvalité vill jag ha på min cykel? En Monark herrcykel skapas alltid kvalité i fokus tätt sammankopplat med en tidlös design. När du köper en Monark vet du att du får en cykel anpassad för de nordiska förhållanden till ett bra pris.

2. Hur mycket ska du använda din cykel? Om du ska använda din herrcykel cykeln varje dag och vill ta dig snabbt från punkt a till punkt b är det bra att fokusera på en herrcykel med växlar för att hitta optimal utväxling för alla underlag. Är du mer ute efter en herrcykel att cykla ner till stranden med kan du välja en herrcykel med skön sittställning och packmöjligheter.

3. Vilket underlag ska jag cykla på? Här gäller det att hitta en herrcykel som både har en geometri optimerad för rätt underlag där även andra komponenter så som däck och bromsar spelar in. Om herrcykeln ska användas på mycket asfalt kan du välja en herrcykel med släta däck och sportig geometri. Däremot om herrcykeln ska användas till grusunderlag är det bra att hitta en cykel med lite mer mönster på däcken.

4. Vilken storlek passar mig bäst? Här gäller det att hitta en storlek som passar just din kropp. Vi har rekommendationer på storlekar anpassade efter längd men ibland kan proportionerna på kroppen för två personer skilja sig trots att de är lika långa. Så passa på att testa din herrcykel i butik för att hitta en storlek som är bekväm och optimerad för din kropp så du får en effektiv och bekväm cykelupplevelse.

5. Handla hos en certifierad Monark återförsäljare för att vara säker på att du får rätt hjälp från start. Där kan du också vara säker på att de har all kunskap som krävs för alla typer av frågor samt service.

Med eller utan el?

Nästan alla våra herrcyklar finns också som elcyklar. Du behöver alltså inte tumma på stil för komfort. Trivs du med att dina cykelturer blir både snabbare och enklare ska du välja din nya ram från vårt el-sortiment. En enklare, skönare och fortfarande omåttligt snygg tur.

Tidlös design i tiden

Gemensamt för alla våra Monarkcyklar är det tidlösa designuttrycket med inslag av moderna trender, i kombination med ny teknik och genomtänkta detaljval. Alla våra herrcyklar konstrueras och designas av vårt passionerade produktutvecklingsteam i cykelfabriken i Varberg och vi kompromissar aldrig på kvalité. Vill du ha en riktigt bra cykel, i en rimlig prisklass är Monark det självklara valet för dig!

Läs mer
filter


Hittar inga produkter.

CYCLEUROPE I SVERIGE

sjosala_logotypSpectra

0