” I över 100 år har vi byggt cyklar på den svenska västkusten, i Varberg ”

 

1908 startade Birger Svensson cykelföretaget som skulle skapa hantverk av svensk kvalité - Monark. Än idag känns historien och arvet från förr i fabrikslokalerna i Varberg och genom åren har precision, värme och noggranhet blivit ledorden för hur våra cyklar byggs. Det riviga vädret på västkusten har lagt grunden för den goda kvalitén och i generationer har kärleken till hantverket format våra cyklar. 

Mycket har hänt sedan allt började, tid och utveckling har skapat nya förutsättningar där fabriksflöden har automatiserats och förvandlats till ett samspel mellan det mänskliga hantverket och smarta maskiner. Mycket är fortfarande detsamma, cykelhjulens ekrar flätas av vana händer och lakering och dekalering appliceras bara med tillräcklig precision av ett tränat öga. 

 

Tradition sedan 1908

År av kunskap och kompitens har banat väg för våra Monarker, från årtionde till årtionde har cyklarna omsorgsfullt förfinats och förbättras. Traditionen håller vi hårt i samtidigt som vi sändigt förser våra cyklar med ny teknik för att möta krav och leverera användarupplevelser för dig som cyklar. För att vi aldrig ska slutar att rulla -Tillsammans!

 

 


 

 

Från eker till färdig cykel

I cykelfabriken kommer cykeln till liv ett steg i taget. Först lackas ramen i tre olika omgångar och dekaler sätts på plats. 

Hjulnavet stoppas med ekrar som metodiskt flätas på plats i hjulet. Hjulet riktas, förses med hjultejp och rullar vidare in i händerna på däckmontören som färdigställer hjulet med däck och slang. 

Slutligen monteras alla delar och komponenter som utgör en färdig cykel ihop. Det är ett lagarbete att sätta samman en Monark, en del i taget sätts på plats, styre, kablage, hjul och om det är en elcykel även motorer och displayer. 

I det sista steget rullar cykeln vidare ut för testning och kvlitetsäkring. Sen packs cykeln i ordning för leverans till en återförsljare nära dig. 

 

 

 

Hela vägen hem till dig

Kanske rullar den färdigbyggda Monarken hela vägen hem till dig för att bli din trogna cykelvän genom livets alla vägar, raka och enkla som långa och krokiga. 

Spana in våra cyklar här 

CYCLEUROPE I SVERIGE

sjosala_logotypSpectra

0