Nyheter

  • Välj kategori
  • Elcykel
  • Event
  • Tävling
  • Cykelhistorier
  • Cykelstil
  • DIY

Sommarfavoriter du inte får missa i Varberg

Vi har en given gemensam nämnare med vår Karin-kompis ”Krickelin” – nämligen vår hemstad Varberg. En riktig sommar-pärla som lever upp under årets varmaste månader och en helt klockren stad att uppleva från cykeln. Vi har frågat Krickelin om hennes bästa sommartips i Varberg.

Läs mer

Publicerat:

2021-07-09 10.47

Karin rullar med Säker Stil

Karin är ute och rullar med säker stil - I dubbel bemärkelse. Under våren har vår ikoniska och stilsäkra Karin fått flytta in hos Säker stil-gänget för att rulla längst Stockholms gator, mellan möten, matchande blomster och glädjefyllda utflykter. 

Läs mer

Publicerat:

2021-03-26 13.26

Koll på Monarks Commuter kollektion – möt en elektrisk vår

I Monarks commuter kollektion har utgångpunkten varit att skapa snygga och tidlösa cyklar för pendlaren. Cyklarna tar sin ansats ifrån stilrena retroikoner och varje cykelmodell har anpassade och noga utvalda detaljer. Nu finns samtliga Commuter modeller även med el-assistans.

Läs mer

Publicerat:

2021-03-26 13.26

Vårsurr med Krickelin

Det är måndag, slutet av april och solen gör sig lika påmind som våren. Det är en sådan där klassisk förmiddag i vårtider när det ser ut som sommar men den kalla bitande vårvinden ser till att man inte gör något förhastat, som att cykla i bara tröja eller lämna vantarna i hallen. Monark DELbar rullas ut ur Monarkhuset i Varberg för att ta sig den knappa kilometern ner till KLco på Brukstorget där vi bestämt träff med vår Karin-vän Kristin, mer känd som Krickelin i sociala medier och bloggvärlden. Det blir en bubblig stund och bra surr om cykling i Varberg, inspiration och egenföretagande – Om trender och icke-trender, att välja sin livsstil och om att göra slut med blått.

Läs mer

Publicerat:

2021-03-26 13.26

Karin Sparkling Rouge

Nu är den här - vår omtyckta klassiker Karin i vårens trendigaste färg, Sprakling Rouge. Finns både med och utan EL. Karin är Sveriges populäraste damcykel, lika omtyckt av killar som tjejer – av unga som gamla. Den utmärkande svängda hängmatteramen skapades för över hundra år sedan av dåtidens formgivare i Varberg och har varsamt uppdaterats med åren. En tidlös klassiker i tiden helt enkelt!

Läs mer

Publicerat:

2021-03-26 13.26

En vårkyss av en sprakande Karin

Karin i färgen sparkling rouge är i år en riktig vårkyss, en djup färg fylld av förväntan som glimmar med samma vårkänslor som ett nyutslaget körbärsträd i full blom. Trend, vår och stilsäkerhet var ledorden när denna otroliga färgen togs fram och blev ett med vår favoritcykel Karin. 

Läs mer

Publicerat:

2021-03-26 13.26

Det sitter i detaljerna

Det är detaljerna som gör det, lite som pricken över i:et. Därför lägger vi stor vikt och noggranhet även när vi uttvecklar de små sakerna och tillbehören till våra cyklar. Vi tänker på det lilla och de praktiska, på små saker som du kanske inte själv hade tänkt på men som gör dig lycklig för att någon annan gjorde det. Smarta sadel väskor, rem för att knäppa fast ett fladdrigt byxben eller ett hantag för att smidigare kunna lyfta din cykel över en trappa. 

Läs mer

Publicerat:

2021-03-26 13.26

Karin Dorsia

Karin för sammetsdraperiet åt sidan och kikar på den dansande folksamlingen på andra sidan. Långklänningarna sveper över golvet och manschettknapparna glänser i det dova ljuset från kristallkronorna. Allt hennes arbete med hotellet kommer ikväll bli verklighet, men huvudrollen är inte hennes....

 
Läs mer

Publicerat:

2019-07-02 13.57

AVS - PAKETHÅLLARE MED KLICKFÄSTEN

Vår största drivkraft är cykeln. Vi vill också att cykeln ska bidra till ditt driv och vara din hjälpande hand, därför har vi utrustad utvalda pakethållare med AVS-klicksystem. Med det integrerade klicksystemet kan du enkelt fästa väskor, korgar och andra accessoarer direkt på pakethållaren, för att du så enkelt som möjligt ska få den bärhjälp du behöver.

Läs mer

Publicerat:

2019-05-19 18.24

Var dag är en fest, när du vill

Ibland kan positive vibe-citat och klyschor om härlighet vara lite uttröttande. Det kommer sådana där dagar när positiva klubben-kvoten inte riktigt uppfylls och då behöver vi hitta guldglimtarna i vardagen för att kippa efter den energi vi kan få. 

Läs mer

Publicerat:

2019-05-19 17.27

Årets julklapp - Elcykeln

Elcykeln valdes i år helt rättvist till Årets julklapp i år. Den utvalda klappen ska representera samtiden, ett nyväckt intresse, samt vara en storsäljare enligt kriterierna från HUI Research som varje år utser årets julklapp.

Läs mer

Publicerat:

2017-11-21 10.36

Vinn en cykel!

Just nu kanske du står i vår monter på Svenska Cykelmässan i Göteborg, eller så har du precis upptäckt att vi är här via dina flöden. Mellan 3-5 mars 10.00-18.00 (10.00-17.00 på söndag) finns vi på plats på mässan med våra urbana cyklar, kom förbi och säg hej om du inte redan är här

Läs mer

Publicerat:

2017-03-03 10.41

Ett sommaräventyr för att uppmärksamma alzheimers sjukdom

När Teres Arvidssons pappa gick bort i Alzheimers sjukdom förra året lovade hon sig själv att leva för honom och att göra allt för att uppmärksamma Alzheimerfonden. När också hennes morbror Willy insjuknande bestämde sig Teres för hedra de två familjemedlemmarna på morbrorns gamle älskade tandemcykel som han varsamt tagit hand om i alla år.

Läs mer

Publicerat:

2016-10-20 11.03

Ahoy, sailorboy!

Långt borta i mörkret syns ljuset från en fyr som anstränger sig för att hålla lågan vid liv i den hårda stormen. Regnet rinner ner från den redan genomblöta mössan och sjömannen vänder sig om mot besättningen. De kämpar för att hålla kursen genom ovädret, men det är inte långt kvar nu, den långa resan närmar sig sitt slut.

Läs mer

Publicerat:

2016-10-11 11.14

Snygg och Hjälmvänlig frisyr

Hjälmfrisyr behöver inte vara så farligt som det låter, tvärtom! Med Kajsas stiltips fixar du lätt en snygg frisyr som passar suveränt till skola/jobb OCH under hjälmen, utan att det ser platt och tråkigt ut är du kommer fram.

Läs mer

Publicerat:

2016-06-13 11.27

Karin tipsar - enkel hemmagjord glass!

Värmen har tagit oss med storm och utomhus-häng i solen känns mer lockande än någonsin! Varför inte ta en cykeltur i helgen till din favoritplats med picknick i cykelkorgen? Här kommer ett superenkelt och gott glassrecept för 2 personer, perfekt för picknick-filten:

Läs mer

Publicerat:

2016-05-13 11.51

Låt oss presentera: Karin ice cream

Med jämna mellanrum görs Monarks äldsta och mest klassiska ramtyp Karin om i en ny specialmodell. Denna vår med ett riktigt glassigt tema. Låt oss presentera: Karin Ice Cream!

Läs mer

Publicerat:

2016-03-21 11.56

Premiär för cykelnyheter på sweden bike mässan

18 – 20 mars är det dags för cykelälskare att träffas på Sweden Bike mässan i Stockholm. I vår monter Nr 8 råder premiäryta för Monarks nya ”limited edition” av den populära cykelklassikern Karin.

Läs mer

Publicerat:

2016-03-04 11.58

18 artiklar

CYCLEUROPE I SVERIGE

sjosala_logotypSpectra

0