”  Jag ville skapa en vårkänsla och en cykel som står ut på ett kreativt sätt.” 


 

Mitt namn är Anna Kärrfelt (@byannasienna) och jag bor i västerort i Stockholm med min familj. Jag arbetar i vanliga fall som konstnär och illustratör med eget företag, men just nu pluggar jag en konstlinje här i Stockholm. Att få vara kreativ, varje dag, med andra människor är för mig den ultimata lyxen!

Har du erfarenhet av Design/färg och grafik eller var detta din första utmaning inom ämnet?

Jag har inte jobbat med design på detta sätt tidigare, min erfarenhet är främst inom konst och illustration.

Finns det någon personlig historia eller erfarenhet som inspirerade den specifika designen på din cykel?

Jag utgår ofta från färg och hur olika färger kommunicerar med varandra. Jag ville skapa en vårkänsla och en cykel som står ut på ett kreativt sätt. När jag funderade kringa temat ”Urban Trends” ville jag ha en färgskala som stack ut från asfalt, betong och gråa fasader.

Vad tycker du är det mest unika med din design och vilken story vill du berätta?

Det mest unika med min design tycker jag är att cykeln är flerfärgad, som ett smakfullt Villa Villekulla ungefär. 

Jag ser min cykel som en symbol för att våga vara sig själv. Cyklar, bilar hus etc. är oftast enfärgade och lite nedtonade. Min cykel sticker ut från mängden utan att skrika och har detaljer som finns där för att göra cyklisten lite extra glad.

Är din cykeldesign helt unik för tillfället eller är den en del av ditt designspråk – har du en signifikativ stil?

Min design är absolut en del av mitt konstnärliga uttryck när det gäller färg. Jag kan vara ganska petig när det kommer till färg och jag utgår ofta från en färgpalett som jag skapar på förhand innan jag startar en illustration eller en tavla. Jag aldrig designat en cykel, men tryggheten jag känner för vilka färger som tilltalar mig hjälpte en bra bit på vägen. Min stil innefattar ofta varma toner av rosa, gul och grön och ”platta” former av blommor, djur och symboler.

Vad är din relation till cyklar och cykling?

Jag kommer ursprungligen från Örebro som är en riktig cykelstad och dessutom lagom stor för att i princip kunna cykla vartsomhelst. I Stockholm är avstånden för stora, (åtminstone för mig) men jag uppskattar att kunna cykla i mitt närområde med min familj.

 

KARIN URBAN SPRING FEELINGS

Syftet med min cykel är att ge en härlig vårkänsla och att ge kreativa själar ett färdmedel att njuta av på alla nivåer!

Min cykel heter Urban Spring Feelings då den i moderna vårfärger flirtar med en världsvan kreativ målgrupp. Målet med min cykel är att våga synas och våga vara sig själv. De flesta cyklar (och bilar) är enfärgade och dessutom ofta nedtonade i färgval.

Målgruppen för min cykel är kreativa personer som gärna uttrycker sig både med kläder, accesoarer och nu dessutom med sin cykel! Åldersspannet är ganska brett, från den unge singer-songwritern, till den karriärinriktade art directorn, till klassiska kulturtanten.

 

 

 

 

 


 

 

 

Mer om Karin Urban Spring Feelings

Sadeln har fjädrar undertill och att ganska stort framlyse (med smileys på) som ger skön brytning av nu och då. En smiley sitter även på den delen av ramen som är nedanför styret, för att cyklisten ska kunna se den och smittas av dess lilla leende. Kedjeskyddet har ett ojämnt rutmönster som verkligen har varit trendigt i ett par år nu och sadeln pryds av grafiska lite naiva illustrationer som också har syns i designvärlden den senaste tiden. De ljusa däcken bidrar till den härliga vårkänslan som cykeln har.

Korgen är avtagbar och i traditionellt flätad eller i rotting. Ringklockan har en av illustationerna från sadeln tryckt på sig och är gärna i modell med en liten ”spak” som man plingar med. Illustrationerna från sadeln får gärna även appliceras på batteriet på elcykeln för en skön helhet.

Så vill Designern själv ta cykeln till marknaden: 

Min cykel marknadsförs till de kreativa! Musiker, konstnärer, designers, skådespelare osv. Klistermärken med illustrationerna på sadeln kan användas vid marknadsföring. För fotografering kan cykelkorgen fyllas med exempelvis en färgpalett och oljefärg, massor av böcker eller kanske en ukuleke? Jag ser också en person som har parkerat cykeln och sitter och spelar akustisk gitarr, eller sitter och tecknar framför den.

Samarbeten kan göras med exempelvis musikaffärer, konst/hobbyaffärer, teatrar och även såklart influencers/content creators inom kreativa områden.

 

 


 

Vill du rösta på Annas Bidrag - Karin Urban Spring Feelings? Klicka här för komma till röstningen! 

 

Läs Juryns motivering för Annas bidrag Urban spring feelings

CYCLEUROPE I SVERIGE

sjosala_logotypSpectra

0