Det här är finalisterna i Monark Design Challenge

 Här presenterar vi tävlingens fyra finalister. RÖSTA på din favorit längst ner! 

Läs mer om våra finalister i våra personporträtt:

Cornelia van der Hoeven       Anna Kärrfelt       Elvira Cauchy Andersson      Matilda Melin

 

Anna Kärrfelt

Bidrag - KARIN URBAN SPRING FEELINGS 

Syftet med Karin Urban Spring Feelings är att återge härlig vårkänsla och blanda moderna vårfärger som flirtar med en världsvan kreativ målgrupp. Målet med cykel grafiken är att våga synas och våga vara sig själv. 

Designen handlar om våriga härliga färger som med sin placering/blandning ger en urban känsla. Sadeln har fjädrar undertill och ett stort framlyse med smileys på ger en skön brytning av nu och då. En smiley sitter även på ramens överrör nedanför styret, för att cyklisten ska kunna se den och smittas av dess lilla leende.

Kedjeskyddet har ett ojämnt rutmönster som verkligen har varit trendigt i ett par år nu och sadeln pryds av grafiska lite naiva illustrationer som också har synts i designvärlden den senaste tiden.

Juryns motivering

Karin Urban Spring Feelings fångar ögat och drar till sig uppmärksamhet med sitt unika och kreativa designkoncept. I en färgrik men återhållsam pastellskala, där varje färgton är noga avvägd, skapas en harmonisk klangbild. Inspirationen från franska/italienska lyxmärken genomsyrar cykeln och ger den en exklusiv aura.

Det kreativa och lekfulla designuttrycket går fint i linje med tävlingens tema urbana trender där vi ser den som en solklar representant för 'The urban bohemian'.

Ta del av designen i sin helhet

Läs konceptbeskrivning

 

 

 

Matilda Melin

Bidrag - Karin Urban Flower

Syftet med Urban Flower-cykeln är att inspirera till en positiv syn på framtidens städer - platser som inte bara är praktiska och effektiva utan också vackra, färgglada och miljövänliga att leva i. Med roliga färger och mönster är mitt mål att cykeln ska öppna upp för samtal. Genom att ge ägarna möjligheten att vara en del av en större diskussion hoppas jag att denna cykel blir en symbol och inspirationskälla för förändring.

Cykelns grafik ska både hylla den urbana utvecklingen och påminna om att vi inte bör glömma naturen i vår strävan efter framsteg. Genom att göra cykeln till ett konstnärligt och hållbart statement-piece strävar Urban Flower efter att få människor att reflektera över stadens utveckling och betydelsen av att integrera naturen i urbana områden. Designelementen är noga utvalda för att sticka ut i stadsmiljön, skapa intresse och bjuda in till samtal. Den orangea färgen på ramen ska symboliserar energi och entusiasm och blommorna som dekorerar cykeln symboliserar vikten av att integrera naturen i det urbana landskapet.

Juryns motivering

Karin Urban Flower är en underbar hyllning till blomsterglädje som strålar hela dagen och fångar essensen av Malmös livfulla gator där pulsen av stadslivet tar plats. Det är en vision av framtidens städer – vackra, färgglada och hållbara – där cykeln inte bara är ett transportmedel utan en konstnärlig representation av levande och blomstrande samhällen.

Mönstrets intensitet, fylld med färgrika blommor och växter, fångar ögat och gör cykeln oerhört intressant. Det är imponerande hur Matilda har lyckats använda blomstermotiven på ett balanserat sätt – lagom mycket blomsterglädje som skapar en visuell harmoni.

Ta del av designen i sin helhet

Läs konceptbeskrivning

 

 

 

Cornelia van der Hoeven

Bidrag - Karin Körsbär

Karin Körsbär är en hyllning till våren och sommaren i staden, cykeln som bär dig genom vårens första vårtecken i staden. 

Inspirationen till designelementen av Karin Körsbär kommer ifrån körsbärsträden i Stockholm och känslan av vår och sommar i staden. Rulla ut din cykel för en picknick i parken. Cykelns gröna detaljer symboliserar träden och gräset och den rutiga sadeln ska efterlikna en picknickfilt. Den flätade cykelkorgen förstärker den våriga picknick-känslan. 

Juryns motivering:

Karin Körsbär för tankarna till vår och sommar i staden och inbjuder till sociala stunder med parkhäng och vänner. Urbant möter landsbygd i denna färgsprakande cykel som längtar ut till nya picknickäventyr i stadens parker. Det är svårt att inte bli förtrollad av dess positiva och livliga utstrålning. Med sitt unika designkoncept är det en cykel som inte bara tilltalar ögat utan också väcker en känsla av lekfullhet och entusiasm.

Ta del av designen i sin helhet

Läs konceptbeskrivning


 

 

 

Elvira Cauchy Andersson 

Bidrag - Karin Sunset Varberg

Med ett modernt och levande färgschema ska Karin Sunset Varberg spegla urbana trender. Cykelramen har dessutom stadsinspirerade mönster över Varberg som är tänkt att vara ett reflekterande element. Cykeln har en modern färgpalett som är inspirerad av en solnedgång. 

Cykelns sadeln kombinerar stil och komfort med kontrasterande sömmar och en blandning av släta och strukturerade material. Med mönstret som flörtar med kallbadhusets i varbergs signifikativa runda fönster och Monarks krona, präglad i guld, vävs en liten del av Monarks historia in i cykeln.

Juryns motivering:

Karin Sunset Varberg presenterar en spännande grafik som balanserar lika delar unikitet och halländsk historia på ett förtrollande sätt. Cykeln blir en levande berättelse som flörtar direkt med Varberg och Monarks historia samtidigt som den har ett modernt uttryck. Kombinationen av färgerna är smakfullt utvalda och skapar en behaglig helhet - Det urbana möter västkusten på bästa möjliga vis!

Ta del av konceptet i sin helhet

Läs mer om Elvira

 

 

 

 

 

 

 

Mer om Monark Design Challenge

Monark Design Challenge är en tävling i att sätta färg och grafik på Sveriges populäraste cykel, Monark Karin. Vinnarcykeln tillverkars som en Karin Limited Edition och blir tillgänglig för allmänheten våren 2025. 

Mer om Monark Design Challenge här

CYCLEUROPE I SVERIGE

sjosala_logotypSpectra

0