” Färgernas dragningskraft har alltid fängslat mitt hjärta, och mina skapelser bär ofta en lekfull och humoristisk ton”

 

Hej alla,

Jag är Cornelia, ursprungligen från södra Nederländerna men jag har hittat mitt andra hem i Sverige i över ett decennium nu. I en by nära Växjö delar jag mitt liv med två av mina fantastiska vuxna döttrar och en livlig skara av sällskapsdjur - tre katter, två hundar, höns, änder och bin.

Min resa in i världen av design började när jag var med i en kurs i mönsterdesign och förälskade mig i att skapa mönster. Färgernas dragningskraft har alltid fängslat mitt hjärta, och mina skapelser bär ofta en lekfull och humoristisk ton. Utöver min passion för mönster finner jag glädje i att skapa illustrationer för barnböcker och tillsätta en gnutta magi till berättelserna.

 

Att designa ett mönster för en cykel var dock något nytt för mig. När det gäller min inspiration har våren, med sina färska gröna blad och blommor, en speciell plats i mitt hjärta och fungerar som inspiration för mitt arbete. Förväntningar inför sommaren och glädjen att vara utomhus, omgiven av naturen och sällskapet av andra i parker, ger en känsla av lycka och tillfredsställelse.

I Nederländerna var cykling mitt huvudsakliga transportsätt. Den sömlösa och snabba rörligheten som cykling erbjuder i stadsmiljö är verkligen fantastisk. Bekvämligheten att navigera genom urbana landskap utan krångel med parkering eller att fastna i trafikstockningar är något jag älskar. När jag tänker på städer, framträder bilden omedelbart av livliga cyklister som smidigt väver genom stadens väv.


Varma hälsningar, Cornelia

 

 

KARIN KÖRSBÄR

Cykeln är tänkt att representera våren och sommaren i staden, för att få dig att vilja gå ut, ta cykeln och gå till parken.

Människor som njuter av friheten cykla kan ge, friheten att röra sig i staden. Jag kommer ursprungligen från Nederländerna och cyklade  i städer, det var ett mycket snabbare sätt att röra sig i staden. Människor som tycker om att gå till parken på sommaren för att träffa andra människor, ha en picknick, för att umgås.

 

 

 


 

 

Mer om Karin Körsbärs detaljer

Min association var körsbärsträden i Stockholm, känslan av vår och sommar i stan. Ta din cykel och ha en picknick i parken. Det gröna är från träden och gräset, färgerna på en sommardag. Körsbär är avbildade på ramen. sadeln är en picknickfilt.  Det rosa på körsbärsblomman, ett av de första vårtecknen, reflekteras på däcken. Självklart finns det en flätad cykelkorg

Så vill Designern själv ta cykeln till marknaden: Som reklam ser jag en kvinna i soliga sommarkläder cykla till parken och träffa andra människor där, den ultimata sommarkänslan. Och kanske på mörka dagar påminner cykeln henne om sommarens värme och ljus

 


 

Vill du rösta på Cornelias Bidrag - Karin Körsbär? Klicka här för komma till röstningen!

Läs Juryns motivering för Cornelias bidrag

CYCLEUROPE I SVERIGE

sjosala_logotypSpectra

0