”  Jag älskar färg och form och tycker det är kul att experimentera både i min grafiska formgivning men även med inredning och kläder”

 


Jag heter Matilda och är en grafisk designer från Malmö. Grafisk Formgivning och design är något som jag alltid tyckt varit kul där jag kan uttrycka mig på ett visuellt snyggt och inspirerande sätt. Jag älskar färg och form och tycker det är kul att experimentera både i min grafiska formgivning men även med inredning och kläder. På min fritid gillar jag att pyssla, gå på loppis och umgås med min familj och vänner. Jag tycker om att illustrera och sitter gärna ett par timmar i Illustrator och ritar.  Jag gillar också att jobba praktiskt med både akvarell, tusch och pastell. 

Har du erfarenhet av Design/färg och grafik eller var detta din första utmaning inom ämnet?

Jag har alltid hållit på med design på ett eller annat sätt och tycker det är kul att måla och pyssla. Sedan jag tog examen i Grafisk Design 2021 har jag jobbat som grafisk designer på Bluebox.se. Jag har främst arbetat med digital design, sociala medier och varumärkesidentitet men även en del med tryckt material. Att sätta färg och grafik på Monark Karin har varit en spännande och rolig utmaning.

Finns det någon personlig historia eller erfarenhet som inspirerade den specifika designen på din cykel?

Att cykla genom Malmö är en stor inspirationskälla för mig. Parkerna med dess natur och färger och energin från staden har alla påverkat min design för Karin Urban Flower. 

Jag ville skapa en design som var visuellt tilltalande och som inspirerar andra att uppskatta skönheten i sin egen omgivning. Genom att kombinera livfulla färger med blommiga detaljer ville jag skapa en cykel som inte bara gör en glad utan också visar harmonin mellan stadens och naturens skönhet, och hur cykeln kan vara en symbol för den balansen.

Är din cykeldesign helt unik för tillfället eller är den en del av ditt designspråk – har du en signifikativ stil?

Det blommiga mönstret och färgerna jag tagit fram för Karin Urban Flower är verkligen min stil. Jag skulle beskriva min stil som dynamisk, rolig och färgglad. Jag älskar att jobba med livfulla färger och mönster, vilket går att se både i min grafiska formgivning men även i min klädstil och inredning. Jag kommer nog printa mönstret och hänga upp som en poster hemma.

Vad är din relation till cyklar och cykling?

Jag har alltid cyklat till skola och jobb och jag tycker det är en frihet att kunna ta cykeln vart jag vill. Det är snabbt, smidigt och miljövänligt. Att börja och avsluta arbetsdagen med en cykeltur ger mig tid att reflektera över dagen och varva ner. Det är ett sätt för mig att koppla av, utforska och inspireras.

Se mer från Matilda i hennes digitala portfolio - Klicka här 

 

KARIN URBAN FLOWER

Syftet med Urban Flower-cykeln är att inspirera till en positiv syn på framtidens städer - platser som inte bara är praktiska och effektiva utan också vackra, färgglada och miljövänliga att leva i. Med roliga färger och mönster är mitt mål att cykeln ska öppna upp för samtal. Genom att ge ägarna möjligheten att vara en del av en större diskussion hoppas jag att denna cykel blir en symbol och inspirationskälla för förändring.

Målgruppen för denna cykel inkluderar framför allt unga vuxna i åldern 20-35 år och kreativa individer som delar ett gemensamt intresse för både stil, design och miljömedvetenhet. Målgruppen deltar aktivt i stadslivet och är öppna för förändring och att bygga en mer hållbar framtid. Genom att rikta in mig på denna grupp siktar jag på att skapa en gemenskap där ägarna av denna cykel blir ambassadörer för hållbara livsstilsval.

 

 

 

 

 


 

 

 

Mer om Karin Urban Flower

Karin Urban Flower är en hyllning till urban utveckling och samtidigt en påminnelse om att vi inte bör glömma naturen i vår strävan efter framsteg. Genom att göra cykeln till ett konstnärligt och hållbart statement-piece strävar jag efter att få människor att reflektera över stadens utveckling och betydelsen av att integrera naturen i urbana områden.

Designelementen är noga utvalda för att sticka ut i stadsmiljön, skapa intresse och bjuda in till samtal. Jag har därför valt att ge ramen en orange färg. Orange för mig är en positiv färg som symboliserar energi och entusiasm. Blommorna som dekorerar cykeln symboliserar inte bara något vackert utan också vikten av att integrera naturen i det urbana landskapet.

Utöver cykeln har jag designat en matchande hjälm i samma orange färg. Med den unika designen hoppas jag att denna hjälm blir en positiv influens och inspirerar fler till att använda hjälm.

Så vill Designern själv ta cykeln till marknaden: 

För att marknadsföra Karin Urban Flower vill jag betona både dess estetiska och hållbara egenskaper. Genom att samarbeta med lokala butiker, influensers och evenemang, samt använda digitala plattformar, strävar jag efter att bygga en varumärkesidentitet som förknippas med både stil och miljömedvetenhet. Målet är att skapa en efterfrågan bland unga och positionera cykeln som en ikon för den miljömedvetna och stilfulla livsstilen. 


 

Vill du rösta på Matildas Bidrag - Karin Urban Flower? Klicka här för komma till röstningen! 

 

Läs Juryns motivering för Matildas bidrag

CYCLEUROPE I SVERIGE

sjosala_logotypSpectra

0