Om trender och Icketrender, om livet med cykel och att göra slut med en färg!

Det är måndag, slutet av april och solen gör sig lika påmind som våren. Det är en sådan där klassisk förmiddag i vårtider när det ser ut som sommar men den kalla bitande vårvinden ser till att man inte gör något förhastat, som att cykla i bara tröja eller lämna vantarna i hallen. Monark DELbar rullas ut ur Monarkhuset i Varberg för att ta sig den knappa kilometern ner till KLco på Brukstorget där vi bestämt träff med vår Karin-vän Kristin, mer känd som Krickelin i sociala medier och bloggvärlden. Det är måndag och idag är KLco butiken egentligen stängd, men för DELbar är den öppen och tevattnet är redan igång. Det blir en bubblig stund och bra surr om cykling i Varberg, inspiration och egenföretagande – Om trender och icke-trender, att välja sin livsstil och om att göra slut med blått.

För oss är det självklart vem du är, en given Varbergsprofil och Karin-vän – Du är bloggare, entreprenör, fotograf och kreatör – men för den som inte vet, hur sammanfattar du dig och alla dina verksamheter?

Oj, jag skulle säga att allt jag gör egentligen flyter in i, och bär, varandra. Man skulle kunna säga att min blogg är navet och att alla mina andra verksamheter, butik, Instagram, fotograf, föreläsare och webshop, på något sätt utgår ifrån bloggen. Det har väl blivit så helt naturligt eftersom bloggen kom först, jag började blogga 2008 och det är genom den som jag sedan blivit fotograf, öppnat webshopar och börjat med föreläsningar!

”Jag vill inspirera till att sakta ner tempot, gå ut i trädgården eller i naturen för att få energi eller rulla ner och ta ett kallt bad”

På din blogg så beskriver du dig själv främst som motivatör och inspiratör, vad innebär det?

Mitt fokus är livsnjut och hälsa, att må bra i livet i stort och smått. Jag vill inspirera till en hållbarlivsstil, där kombinationen mellan familjeliv, yrke och fritidsintresse går ihop och ger plats och utrymme till alla delar. Det ser såklart väldigt olika ut för alla men jag vill visa på mitt sätt att leva och där igenom motivera andra att våga följa sina drömmar. Sen vill jag ge inspiration till att ibland sakta ner tempot lite, att gå ut i trädgården eller i naturen för att få energi eller rulla ner och ta ett kallt bad. Det är viktigt att balansera de olika delarna i livet, något som även jag själv kan ha svårt med ibland!

Där finns inspirationen – Färg och form

Var hittar du inspiration?

Jag inspireras av människor, i stort och smått och naturen. När jag tänker efter inspireras jag mer eller mindre av allt. Jag försöker att inte haka på trender utan försöker tänka större och bortom tillfälliga trender, det är så himla lätt att allt blir likriktat idag. Sedan inspireras jag mycket av saker från förr, av de som levde före oss, av äldre trädgårdar och av konst. Karl och Karin Larsson har varit stor inspiration för mig, även Monéts trädgård har jag hämtat mycket känsla ifrån.

Skulle du säga att du är helt befriad från att följa trender?

Jag vill ju egentligen tro det, men om jag är ärlig så tror jag egentligen inte någon är det. Jag tror att vi får input och inspiration ifrån allting och då är det lätt att börja gilla sådant som vi exponeras för, vare sig vi hade planerat att göra det eller inte. Det går trender i allt, väggfärger, skruvade ljus, blommor – och självklart blir jag påverkad men då försöker jag alltid landa tillbaka i min grundvision och grafiska profil, för jag har ju redan en tydlig och hållbar linje.

”Det var emotionellt när jag klippte bandet, det blev som att jag gjorde slut med blått”

Har du en favoritfärg som du hämtar inspiration i?

Jag har haft blå som min favoritfärg under många, många år. Men när jag öppnade KLco klippte jag banden helt med den blå kulören. Jag ville ha en nystart och det kändes superviktigt för mig att börja om på helt ny kula. Idag väljer jag bort blått helt, men det blev lite emotionellt när jag klippte bandet, det blev som att jag gjorde slut med blått. Jag har inte direkt ersatt blått med någon ny favoritfärg, utan idag har jag hittat en färgskala i jordnära toner som jag gillar.  

Vi sitter här i din fantastiska butik, KLco  – hur blev den här platsen egentligen till?

Jag var på Sri Lanka när jag tog beslutet om att starta ett nytt varumärke och skapa en plats där alla mina verksamheter skulle få rymmas under ett och samma tak. Det och en vision om att skapa något som inte ökade konsumtion var min grundidé. Jag säljer ju såklart produkter, det ska jag inte hyckla med, men för mig var det viktigt att skapa ett varumärke som var så mycket mer. Jag ville skapa en plats där man kunde samlas och dela kunskap med varandra, dela glädje och inspiration. Så då landade jag i att skapa en testund, ett tehus där människor kunde smalas runt te. Idag har vi blivit mer och erbjuder allt ifrån workshops och utbildningar, kläder, keramik och ljus men teet är fortfarande mest centralt. I butiken bjuder vi på teer och har teprovningar, det blir alltid väldigt härliga stunder där vi pratar mycket om teerna, om tebusken och hur man gör kallbryggt te.

Karin en favorit – Sprakling och fri

"Hela cykeln är otrolig och den passar så bra in med mina övriga toner"

På tal om färger så har ju vår Karin Sparkling Rouge fått flytta in här i din butik, vad ger den färgen dig för känslor?

Jag ÄLSKAR den färgen, den är så himla fin. Hela cykeln är otrolig och den passar så bra in med mina övriga toner. Jag tycker verkligen om hur man har jobbat med lacken på cykeln, att man kombinerat både matt och blank finish. Det är små detaljer men det skapar en fin helhetskänsla som gör den till en otroligt vacker cykel! Spana in Karin Sparkling Rouge här

Om du skulle sätta färg på nästa generation Monarkcyklar - vilken färg skulle du välja då och varför?

Hum, jag tror jag skulle vilja ha en Honungsfärgad cykel då – För jag tycker om den kulören, den gör mig glad. Också hade jag velat att den var enfärgad och klassisk, gärna med kombinerad matt och blank lack precis som på Sparkling Rouge. PING! Kolla in den här, något på spåren kanske?

Och när vi pratar cykel - Vad betyder cykling för dig och var cyklar du helst?

Mycket, men framför allt frihet. Det är en fantastisk känsla att kunna ta sig fram på en cykel. Ett härligt sätt att transportera sig men också ett fint sätt att umgås. Att bara hoppa på cykeln och ta en tur tillsammans med barnen för att styra ner mot stan och käka glass eller ner till havet för ett dopp ihop.

Och var jag helst cyklar? Det måste vara ner till havet för att ta mitt morgondopp. Det gör jag så fort jag hinner, året om. Om det inte är alldeles för ruskigt väder vill säga. 

Vill du veta mer om Kristin "Krickelin" Lagerqvist - besök hennes blogg här
Sugen på att besöka KLco i Varberg? hitta dit på cykel!

Till KLco webbutik